tampi

tothlajos100@gmail.com

Linkblog

Tirpák buli (emlék)

2008.07.30. 15:13 Tóth Lajos

„ Lám, az eszed megszállta

a bor, vagy mindig ilyen

volt, mint most”

 

                          Homérosz: Odüsszeia

 

 

 

Mikor Tampi felébredt a már müködésképtelen, és magamsemtudommilegyenvele sorsra ítéltetett kétütemű fehér Trabant hátsó csomagtartója alatt, a móka még tartott. Tulajdonképpen fogalma sem volt róla hogy került az autó mögé, alá, de ügyet semmiképpen sem csinált belőle, valószínűleg a húgyozás húzódhatott el, gondolta magában, és elkezdett feltápázkodni, mert iszonyat szomjúság gyötörte, meg azt is tudni akarta, miről is maradhatott le, mennyi időt aludt, meg mi van. A feltápázkodás jól sikerült, a folytatás nem. Elfeledkezett ugyanis a ledöntött drótkeritésről, amit ő fektetett földközelbe még vizelés előtt csak úgy unalombólkivagyiságból, meg amúgy is minek van ott. Na ebbe gabajodott most bele Tampi lába, és vágódott elég nagyot.

 - A kurva anyád!

Bántotta szóval a kerítést, majd felkelt, és belépett a kocsma nyitott udvarába. Csak fokozatosan ismerte fel az amúgy általa igen sűrűn látogatott egység nyitott részét, és ismerőseit is. A flair ülőgarnitúrák széttört lábú székei azonban mindenképpen meggyőzték róla, hogy ez lesz az. Ekkor beugrott neki, hol hagyta a sörét, nem volt nehéz, mert mindig odarakta, ha vizelni ment. Most is ott volt, a wc ablakpárkányán. Jólesett neki, szénsav híján könnyen le tudta húzni az egészet. Látása kitisztult. Ekkor valaki hátbavágta.

 - Mékvóta? – kérdezte ingerülten, majd megpillantotta Sanyi cimboráját.

 - Ne dumájjámá aszt hittük, hogy lelépté.

 - Nem léptem le, húgyoztam.

 - Csocsózunk?

 - Csocsózzon  a faszom. Azok ott mit csinálnak?

 - Csabi zsírivó versenyt tart.

Ekkor nem volt appeláta, gyomrából megindult az a valami, ami a mondat nélkül egy nagy köpéssel kezelhető lett volna, és egy laza ordítás kíséretében a wc és a trabant közötti járdára fröccsentett egy közepes hányást.

- Ettél a tápból? – kérdezte Sanyi a hányást nézve.

- Úgy néz ki, meg a nyelvem is fáj. – de ekkor már beugrott a sertéspörkölt, amelyet iszonyú forrón és gyorsan gyűrt magába többedmagával, és amelynek zsír maradékát Csaba barátjuk a bográcsból úgy ívott, hogy szája két szélén folyt a pirosas lé.

- Na igyunk egy tequillát – invitálta Sanyi.

- Várjál már bazmeg – nyögte Tampi.

- Ne hisztizzé – szólt neki Sanyi, és egy kicsit megszédült, csak 3-4 lépéssel tudta újra koordinálni a higanymozgást gyakran felvevő testét.

 - Van cigid? – kérdezte Tampi.

 - Füves?

 - Ezisazis.

 - Nincsen.

 - Melyik nincs?

 - Egyik se.

 - Akkor mér kérdezed, bazmeg?

 - Merasszittem – kotorászott Sanyi a zsebében, csajozósnak egyáltalán nem mondható mosollyal az arcán. Ekkor lépett ki Karcsi az udvarra narancssárga zakóban, fején prémes vasútassapkában, kezében nylonszatyorral, melyben üveg himbálózott. Kilépéskor huuuáááéljenéljen! Felkiáltással üdvözölte a kertet. Rögtön utána Kancsó dülöngélt, nemcsak az elfogyasztott pálinkáktól és alkoholmentes söröktől, hiszen ő már két hete nem iszik, hanem  a nyakában imbolygó, visító lány súlyától.

 - Ne nyávogj már annyit, én nem értelek, végre egy férfi feje van a lábad között, te meg sírsz itt. – szólalt meg Kancsó úgy, hogy mindenki odafigyeljen.

Ebben a pillanatban Laci átesett egy műanyagszéken.

Ügü kapitány festménye.Ollé

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása